lauantai 29. elokuuta 2015

Päivitys pitkästä aikaa

Edellisestä päivityksestä on kulunut sen verran aikaa, että Vilpun toinenkin ohjaaja päätti alkaa ylläpitämään tätä blogia. Tekstin määrä todennäköisesti pienenee ja laatu huononee :) Ei päivitetä yhteen julkaisuun kuitenkaan koko vuoden tapahtumia, mutta kerrotaan tiivistetysti pääkohdat ja nykytilanne.

Taipparit ovat vieläkin läpäisemättä, mutta ne ovat edelleen tavoitteena ja olemme treenanneet melko säännöllisesti ainakin kerran viikossa. Talvella tosin pidimme muutaman kuukauden taukoa. Nyt taippareiden kaikki osa-alueet periaatteessa sujuvat hyvänä päivänä, mutta välillä ilmenee edelleen yllättäviä ongelmia. Motivaatiota ja keskittymistä on koitettu parantaa tekemällä enemmän malttiharjoituksia ja vähentää varsinaisia treenejä riistalla. Strategia näyttää toimineen ainakin toistaiseksi ja syyskuussa tarkoitus on mennä kokeilemaan taippareita ellei tule dramaattisesti takapakkia sitä ennen.

Vilppu pääsi elokuussa 2015 myös ensimmäistä kertaa virallisesti mukaan sorsastukseen. Aikaisemmin Vilppu on ollut mukana jänispassissa, mutta noutohommia on vältetty taippareiden läpäisyä odotellessa (jotta ei innostuisi liikaa). Nyt kuitenkin päätettiin antaa koiran noutaa ja saaliin todennäköisyyttä lisäsi metsästyspaikkana ollut kaverin rakentama/ylläpitämä kosteikko, jossa sorsat viihtyvät. Kun saavuimme kosteikolle sorsastuksen aloituspäivänä Vilppu jätettiin odottamaan n. 10 metrin päähän vedestä. 60-70 linnun sorsan parvesta ammuttiin kolme kappaletta, joista Vilppi nouti vedestä kaksi. Koira odotti kiltisti istuen eikä häiriintynyt ampumisesta. Ensimmäisen session jälkeen Vilppu oli myös etsimässä haavakkoa läheisen järven rannalta (joka lopulta löytyikin) sekä kyyhkyspassissa ja illalla vielä iltalennolla. Päivän jälkeen sekä koiraa että ohjaajaa väsytti.

Kuva: Mikko Alhainen,
Suomen Riistakeskus Kotiseutukosteikko Life



















Nomen ja metsästyksen lisäksi Vilpulla on harrastettu Elinan ohjaamana edelleen tokoa sekä aloitettu uutena harrastuksena myös agility. Tokosta Vilppu onnistui saavuttamaan kesäkuussa ensimmäisen ALO1-tuloksen. Vilppu tykkää agilitystä, mutta sitä harrastetaan ilman sen kummempia tavoitteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti