maanantai 9. heinäkuuta 2012

Kesäisiä lomapuuhia

Juuri kotiuduimme Urjalasta tänne piha- ja tieremontin keskelle Tampereelle. Vilppu oli lauantaista sunnuntaihin ekaa kertaa yökylässä vanhemmillani ilman meitä, kun olimme kaveripariskunnan häissä Hartolassa. Hienosti oli mennyt, vaikka hiukan oli pitänyt Urjalan väkeäkin testailla, että kuka siellä onkaan pomo. Heti kun olimme lähteneet autolla pihasta, Vilppu oli saanut hepulin ja juossut mm. marjapuskia suojaavat kangasverkot ihan solmuun, sekä napostellut viinimarjanraakileita puskista. Vilpulla on muutenkin nyt meneillään pieni uhmakausi ja testaa meitä päivittäin pari kertaa, yrittää komennella haukkumalla ja murisemalla. Kasvattaja Annan neuvojen mukaisesti ollaan otettu kyllä aika tiukka linja ja yritetty katkaista tuo käytös alkuunsa, vaikka se tämän kovapäisen kaverin kohdalla tarkoittaa sitä että pitää tosissaan näyttää kuka on pomo. Ollaan otettu niskanahasta kiinni ja laitettu kaveri maahan, kunnes pureminen, murina ja haukkuminen loppuvat ja Vilppu alkaa tympääntyä tilanteeseen. Onneksi Vilppu ei tunnu muistelevan yhteenottoja pahalla, vaan on kohta taas häntä heiluen mukana touhuilemassa.

(( Vilppu ja tyttökaveri Nipsu Hervantajärven retkellä mutapainien jälkeen poseeraamassa kameralle))

Viime viikolla Vilppu koki paljon kaikkea uutta. Maanantaina kävimme Nipsun kanssa leikkitreffeillä ja pitkällä lenkillä Hervantajärvelle. Harjoittelimme samalla hihnassa kävelyä toisen koiran seurassa. Ollaan yritetty tietysti nyt myös jättää Vilppu välillä yksin kotiin, jotta ei ihan tottuisi tähän lomarytmiin. Sosiaalistumisessa on ihan selkeästi mennyt se kaikkein avoimin vaihe ohi, koska nyt Vilppu on alkanut suhtautua joihinkin uusiin asioihin hieman enemmän varauksella. Esim. takapihallemme ilmestynyttä maalarimiestä piti vähän haukkua. Ollaan edelleen esitelty sille uusia asioita, kuten tänään viimeksi pyöräkelkkaa ja kävelysauvoja.

Keskiviikkona kävimme veneretkellä Pyhäjärvellä yhdessä veljeni kanssa. Vilpulle hankittiin tietysti omat pelastusliivit, ja niissä kyllä on vielä kasvunvaraa! ;)

(( Innokkaat veneilijät lähdössä matkaan ))

(( Mitään ei tapahdu, joten otanpa pienet tirsat.))

Veneeseen Vilppu suhtautui hienosti, vaikka rannalla josta vene laskettiin vesille, se ei suostunut tekemään pissoja, vaan alkoi lorottaa heti veneen moottorin käynnistyttyä. Onneksi meillä oli sanomalehteä mukana! Haisteltuaan järvi-ilmaa tarpeeksi Vilppu jopa nukahti veneen pohjalle, kai sillä oli sen verran tylsää.

Veneretkeä ennen Vilppu uskaltautui ensimmäisen kerran kunnolla uimaan kun kahlasin itse rannasta vähän pidemmälle veteen. Sen jälkeen Vilppu onkin käynyt hellepäivinä uimassa melkein päivittäin. Tässä alla vähän videota leikkimielisestä vesinoudosta. Lelu ei tosin palautunut ihan sinne mihin piti, vaan Vilppu oli sitä mieltä että oli paras kuskata se pidemmälle rannalle. :)Kävimme viime viikolla myös treenailemassa Jennin ja Valan, sekä Jennin työkaverin kanssa. Vilppu teki ihan luoksetuloa häiriötilanteessa, sekä peruskäskyjä ja yritettiin sille myös perusnoutoa damilla, mutta ei olisi kannattanut vielä tehdä sitä näin häiriöisessä tilanteessa, koska se ei ihan mennyt nappiin. No, sainpa ainakin vinkkejä Jenniltä. Jenni totesi, että hänen mielestään Vilppu enemmän vaikuttaa siltä, ettei tajua noudon ideaa, kuin että omisi noutoesinettä. Lisää treeniä vaan helpommissa olosuhteissa siis! Jenni neuvoi meille myös tokon perusasentoon alkuvinkkejä, ja sitä olemme nyt alkaneet treenata enemmän. Vilppu osaakin jo liikeradan aika hyvin namin avustuksella.

Vähän on negatiivistakin kerrottavaa, koska viime viikolla huomattiin, että Vilpun toinen silmä rähmii ja punoittaa aika paljon. Pari päivää sitä katseltiin, mutta koska Vilppu oli viikonloppuna menossa hoitoon, päätettiin käyttää se perjantaina eläinlääkärissä varmuuden vuoksi. Vilppu saikin diagnoosiksi lievän silmätulehduksen ja hoidoksi antibioottivoidetta, jota se on antanut tosi kiitettävästi laittaa silmiinsä. Vaivakin on jo paranemaan päin.

Lisäksi vielä mainittakoon että kehitystä on tapahtunut; poju painaa jo 8,7 kg ja alhaalta edestä on lähtenyt kaksi maitohammasta!

1 kommentti:

  1. Ihana kuva kaveruksista! Tosi kiva, että Vilppu on rohkaistunut uimaan! Saa näyttää uimisen riemut sitten Nipsullekin. :-) Me oltiin toisella kerralla käymässä siellä järven rannalla ja kotiin päästyämme löysin Nipsun silmistä vaikka kuinka paljon roskia. Ne olisivat varmaan kanssa aiheuttaneet tulehduksen, ellen olisi niitä ronkkinut pois. Onneksi Vilpun silmä on jo paranemaan päin! :-)

    VastaaPoista