sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Lauma laajenee

Vilpulla tuli 22.3.2016 jo neljä ikävuotta täyteen. Synttäreitä juhlittiin perinteisesti maksalaatikkokakulla perheen kesken. Vilppu on edelleen energinen ja leikkisä iän karttumisesta huolimatta, mutta onneksi rauhallisuuttakin on tullut lisää. Maaliskuun alussa Vilpun maailma kuitenkin hieman järkkyi, kun laumaan ilmestyi uusi jäsen. Kuvassa pojan ja Vilpun ensikohtaaminen, joka sujui hyvin. Ensimmäisen kuukauden aikana ei ole ilmennyt ongelmia ja vauva ei jaksa Vilppua enää hirveästi kiinnostaa. Ehkä pientä huomionkipeyttä on ilmennyt, mutta se on toisaalta vaikuttanut positiivisesti treenisuorituksiin.


Olemme aloittaneet pikku hiljaa treenaamaan taippareihin, joihin on edelleen tarkoitus mennä kokeilemaan heti toukokuussa. Pari kertaa on harjoiteltu riistalla ja muuten dameilla. Alla video hakuruudusta helmikuun lopulta. Kyseessä melko tylsä video, jolla näkyy lähinnä ohjaajan jäykkää seisoskelua :) Näkyy siitä kuitenkin se, että koiralla on intoa, mutta otteet riistasta ovat vähän kehnoja. Pääasia kuitenkin, että koira etsii ja tuo linnut ohjaajalle. Tänään tehty kanijälki puolestaan onnistui palautuksen osalta loistavasti, mutta Vilppu haahuili vähän omia reittejään saaliin luo eikä malttanut mennä hajun perässä.


Syksyn sorsastukset saivat minut innostumaan kosteikon rakentamisesta isäni maille Urjalaan. Vanha lampi sijaitsee pellon reunassa ja siinä on joskus ollutkin sorsia. Nyt se on tarkoitus raivata ja kunnostaa vesilintuystävälliseksi kosteikoksi. Kosteikkoa voidaan hyödyntää hieman noutajakoulutuksessakin, mutta päätarkoitus on lisätä alueella sorsia eikä hätyyttää niitä liikaa metsästämällä. Kosteikkoprojekti alkoi pajupuskien raivauksella, josta ohessa ennen ja jälkeen kuvat. Jos kosteikon rakentaminen kiinnostaa, kannattaa hankkia tietoa osoitteesta http://kosteikko.fi ja perehtyä Suomen Riistakeskuksen kosteikko-oppaaseen, joka on saatavilla ilmaiseksi sähköisenä versiona.

1 kommentti: