keskiviikko 10. elokuuta 2016

Taipparit viimeinkin läpi!

Kävimme toukokuun lopulla ensimmäisen kerran taipumuskokeessa Tampereen Teiskossa, mutta se keskeytyi hakuruutuun. Vilpun kierrokset nousivat erityisesti vesityönjälkeen ja se ei tuonut ruudusta kuin heittovariksen ja senkin tuomarin avustuksella. Kuumuminen alkoi oikeastaan omaa vuoroa odotellessa, kun alkoi kuulua laukauksia, kuulumaan loiskahduksia ym. Aamulla oli käyty pitkällä metsälenkillä, tehty lämmittelynoutoja ja -jälki ym. valmistautumista, joten ei oikein keksitty, mitä oltaisiin voitu tehdä paremminkaan.

Vesinouto Tammelassa (Kuva Hanna-Kaisa Koskinen)

Päätettiin ottaa revanssi kuukauden päästä ja ilmottauduttiin taippareihin 2. heinäkuuta Tammelaan. Treenasimme jonkin verran lisää ja lisättiin häiriöitä, mutta tarkoituksella ei haluttu treenata liikaa, jotta koiralla säilyisi into ja motivaatio (edellisestä kesästä viisastuneena). Esimerkiksi kanilla ei treenattu ollenkaan kesäkuussa, mutta otin sen mukaan taippareihin, jotta voitaisiin ottaa nopeasti tuntumaa, mikäli päästäisiin jäljelle. Koe eteni samalla tavalla kuin viimeksi: Vilppu kävi hakuruudussa katsomassa varikset, mutta ei tuonut niitä. Tuomari ehti jo sanoa, että "jos se vielä menee variksen ohi eikä ota sitä, koe päättyy tähän". Silloin Vilpun päässä naksahti jokin vipu päälle ja se toi variksen. Ja sen jälkeen se toi kaikki varikset, kunnes tuomari totesi neljännen kohdalla, että riittää. Jäljellä Vilppu meni kanille, mutta otti kanin kantoon vasta, kun tuomari tuli viereen ja kehui hieman. Lopultakin vuosien tavoite on saavutettu ja taipparit saatiin läpi! Rimaa hipoen, mutta kuitenkin.

Pakollinen virallinen poseeraus


Kesäkuussa Elina kävi Vilpun kanssa myös toko-kisoissa ja sai kolmannen ALO1 tuloksen. Näin ollen Vilppu saavutti tokossa myös koulutustunnuksen TK1. Kävimme myös koiranäyttelyssä 6.8. Vesilahdella, jossa Vilppu saatiin käyttöluokkaan nyt, kun taipparitkin oli suoritettu. Tulokseksi tuli Hyvä (H), johon oltiin ihan tyytyväisiä tai ainakin tyytyväisempiä kuin T:hen kolme vuotta sitten. Tuskin innostutaan näyttelytouhusta enempää, mutta nyt ainakaan näyttelyt eivät ole este valioitua jossakin :)

Tunturipurossa Ylläksellä viilentymässä


Syksyllä luvassa on ainakin metsästystä sekä nome- ja mejä-treenejä. Lisäksi Elina aloitti Vilpun kanssa nose work -kurssilla ja tokoakin varmaan jatketaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti