torstai 7. tammikuuta 2016

Uusi vuosi


Vuosi 2015 on paketissa ja Vilppu ehti vielä ennen joulua saamaan yhden ALO1-tuloksen tokosta. Vilppu on ilmoitettu jo seuraaviinkin toko-kisoihin, jotka ovat parin viikon päästä.  Välikevennyksenä alla on pari Vilpun 2015 (itse)oppimaa asiaa: Rappusissa nukkuminen ja pää etutassujen välissä makaaminen. Kummastakaan ei ole hirveästi hyötyä, mutta ne ovat päättyneen vuoden kovimpia juttuja kumpikin, jos Vilpulta kysytään.


Vuosi 2016 alkoi myös hienosti, kun Vilppu jäljesti onnistuneesti haavoitettua peuranvasaa n. 2 km (matkaa tosin on vaikeaa arvioida). Pari hukkaa tuli, mutta hyvin meni siihen nähden, että jäljestystä ei olla juurikaan harjoiteltu. Erityisesti hommaa vaikeuttivat hankala maasto ja useat tuoreet peuranhajut. Vilpun työskentely oli innokasta ja suurimman osan matkasta se pysyi epäröimättä jäljellä (lumisissa kohdissa ohjaaja pystyi varmistamaan). Vasa tuli lopulta passiketjuun ja päästiin lopettamaan. Valitettavaa tietysti, että jahdissa tuli haavakko, mutta onneksi näitä tapahtuu harvoin ja tällä kertaa oli koira mukana. Lopulta osottautui, että vasa oli melko sairas yksilö eikä se olisi selvinnyt kovin pitkään ilman ampumistakaan.


Tänä vuonna vielä metsästellään pari kuukautta ja sitten aletaan treenailemaan taas taippareihin. Ehkä mejääkin vielä kokeillaan, kun se tuntui luonnostaan sujuvan melko hyvin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti