tiistai 29. tammikuuta 2013

Lenkkeilyä järven jäällä ja treenailua

Viime viikkojen aikana ollaan käyty muutamia kertoja lenkillä järven jäällä. Meidän läheltä Messukylästä/Nekalasta löytyy Iidesjärvi, jonne on kävelymatka meiltä ja siellä voi huoletta päästää Vilpun vapaaksi hihnasta. Lisäksi ollaan lenkkeilty koirakavereiden kanssa Pyhäjärvellä ja Hervannassa. Muutamien hiihtäjien lisäksi jäällä ei ole ollut paljon kulkijoita. Ihmettelenkin, miksi kaikki koiranomistajat eivät ole tätä tajunneet. Suurin osa koirista taitaa käydä vain hihnalenkeillä.

Oon huomannut että tykkään itse lukea blogeista muiden tekemiä treenejä mahdollisimman yksityiskohtaisesti. Silloin niistä oppii eniten. Joten raportoin nyt meidän viime lauantain nometokotreeneistä Iidesjärven jäällä.

Aloitettiin nomeseuraamisesta, jossa meillä on käsky "lähellä". Se tarkoittaa sitä että Vilpun pitää kulkea lyhyt noutajahihna löysällä vetämättä ja haistelematta maata. Sitten tehtiin malttitreeniä ensin siten että minä ja Vilppu seisoimme perusasennossa treenihihna kaulassa ja Tommi heitteli dameja ympärillemme. Vaikeutimme harjoitusta pikku hiljaa ensin niin, että otin Vilpun hihnasta, sitten seuraavassa vaiheessa siirryin itse kauemmas ja käskin Vilpun pysymään paikallaan. Samalla damit lensivät koko ajan lähempää koiraa. Vilpun piti odottaa paikoillaan niin kauan, että hain damit itse ja tulin takaisin sen vierelle. Kerran Vilppu erehtyi säntäämään kohti heitettyä damia, mutta ärähdimme molemmat kiellon ja Tommi astui damin päälle niin että Vilppu ei saanut sitä napattua. Päätimme harjoituksen onnistuneeseen suoritukseen. Sitten tehtiin vielä luoksetulona sama malttitreeni niin että Vilpun piti tulla suoraan luokse vaikka damit olivat lennelleet sen edestä eri suuntiin. Tässäkin mentiin yrityksen ja erehdyksen kautta kertaalleen, mutta lopetettiin hienosti vaikeaan ja onnistuneeseen suoritukseen. Olin tosi tyytyväinen meihin, ja mielestäni ollaan edistytty näissä jutuissa paljon. Vilppu selvästi nauttii treenaamisesta ja nyt se osaa jo hienosti korjata tehtyään virheen. Aiemmin jos Vilppu teki väärin ja sitä kielsi asiasta, se saattoi mennä "ylikierroksille" eikä pystynyt ottamaan vastaan mitään ohjeita. Nyt Vilppu ottaa vastaan seuraavan käskyn ja harjoitus voidaan toistaa oikein. Toisaalta häiriötilanteessa ei olla paljon treenattu.

Ensi lauantaina meidät onkin kutsuttu kasvattajien luokse nuorimpien pentujen (Vilpun serkkujen) pentutreffeille, joten mukavaa ohjelmaa on tiedossa arkirutiinien lisäksi.

1 kommentti:

  1. Pöh, me kai lenkkeillään vaan järven eri päissä :P Mekin melkein päivittäin nyt hyödynnetään näitä Iidenjärven mahdollisuuksia. Kiva kun edes hetken aikaa voi tallata "uusia" lenkkipolkuja :)

    VastaaPoista