torstai 13. syyskuuta 2012

Edistymistä kursseilla

Taas tulee tällainen tylsä päivitys ilman kuvia. Me ollaan niin ahkerasti kurssiteltu ja vapaapäivinä vaan otettu rennosti ja lenkkeilty kotimaisemissa, niin eipä niitä kuvia ole tullut otettua. Mutta jospa sitä taas saisi ryhdistyttyä seuraavaa päivitystä varten.

Maanantaisin ollaan oltu siis Nuuskujen peto-kurssilla. Sitä on ollut tähän mennessä kolme kertaa, ja ekasta kerrasta jo raportoinkin. Tokalla kerralla siellä harjoiteltiin paikallaoloa, seuraamista pujotellen koirakkojen välistä, sekä perusasentoa. Nämä sujuivat ihan hyvin, etenkin seuraamisessa päästiin mielestäni kivasti eteenpäin ja paikallaolossa Vilppu oli varsinainen osaaja. Tällä viikolla petokurssilla treenattiin taas paikallaoloa vähän suuremmin häiriöin, sekä damin pitämistä ja luovutusta. Vilppu innostui ohjaajan antamasta damista vähän liikaakin, ja teinkin ensin ihan sellaista treeniä että seurautin sitä damin ohi mutta en antanut ottaa damia ylös ilman hae -käskyä. Vilppu kyllä ottaa damin hyvin suuhunsa ja pitää sitä, sekä palauttaakin suht varmasti mulle, erityisesti jos peruuttelen taaksepäin itse. Ensi kerralla treenataankin sitten riistalla.

Tollereiden noutojen alkeet- kurssi loppui jo viime viikolla. Tykkäsin kovasti ja suurkiitokset menee aluevastaaville Jennille ja Katsulle kurssin järkkäämisestä. Ohjaaja Susanna DiPiazza oli tosi asiantunteva ja mukava tyyppi, ja taidetaan yrittää päästä hänen taippariryhmäänsä kevään kurssille, jos mahdollista. Kurssilla treenattiin toisella kerralla perusnoutoja, sekä riistajuttuja. Vilpulla oli tuolloin vähän keskittymisongelmia, ja perushallinnassa oli tekemistä. Positiivista oli sen sijaan se, että saatiin Vilppu kantamaan varista ilman mitään apukeinoja (teippejä ym.). Vilppu kierteli ja nuuskutteli varista aika kauan ennen kuin otti sen kantoon. Kouluttaja Suski totesi Vilpun ääntelystä, että sillä on kova tahto ottaa varis, mutta ei vaan keksi, miten sen saisi suuhun. Siksi siis ne kummalliset vikinät, joita olen ihmetellyt kun riistaa on käsitelty. Onneksi siis kertoivat positiivisesta ongelmasta, joka häviää varmaan nyt kun Vilppu on saatu kunnolla kantamaan varista. Sain Vilpun myös palauttamaan tipun kivasti mulle, joten olin oikein ylpeä pojusta! Suski totesi jopa, että Vilppu menee ensi kesänä taippareista läpi helposti. Toivotaan näin! Kestokani oli Vilpun mielestä tosi kiva sekin, ja sitä piti vähän tapporavistella, joten sitä ei sitten saanutkaan kauan pitää. Nyt vaan lisää varistreeniä säännöllisesti kotona, sain kurssilta vielä yhden vaakun mukaankin, joten nyt mulla on pakastimen ylähylly täynnä riistaa Vilppua varten. :)

Perjantaisin meillä on ollut Koirakoutsin pentukurssi. Siellä on harjoiteltu ihan perusasioita, kuten perusasentoa, seuraamista, paikallaoloa, ja luoksetuloa. Luoksetulonkin sain viimeksi onnistumaan hyvin, eikä Vilppu lähtenyt hihnasta päästyään huitelemaan mihin sattuu. Seuraamiseen olen saanut tältä kurssilta parhaat vinkit, ja se alkaa jo sujua jotenkuten. Ei kuitenkaan vielä toko-tasoisesti. Ollaankin käytetty toistaiseksi nome-seuraamiskäskyä, jossa Vilpun ei tarvitse olla ihan jalassa kiinni eikä tapittaa koko ajan kontaktissa.

Ensi viikolla loppuvat nämä kurssit, ja uutena juttuna ilmoitin meidät Koirakoutsin Rally-toko kurssille. Alunperin tarkoitus oli jatkaa tokokurssilla, mutta kun molemmissa lajeissa harjoiteltavat taidot ovat samoja, innostuinkin tuosta rallytokosta. Se voi olla meille muutenkin hauskempi laji, kun en tiedä onko musta itsestä sittenkään siihen tokon vaatimaan kurinalaisuuteen ja pikkuviilaukseen. Katsotaan nyt! Mukava kuitenkin, että on kerran viikossa joku säännöllinen kurssi, niin tulee ainakin treenattua kunnolla.

Muuten meillä on ollut ihan tavallista koiraperheen elämää; Vilppu on mm. syönyt metsästä kokonaisen pakastepussin, ja eilen tuli takapakkia sisäsiisteydessä, kun tuli kaksi kertaa vahinko sisälle. En tiedä sitten onko jo hormonitoiminta heräämässä... Vilpun vatsassa karvattomalla alueella on myös ollut vähän ihottumaa jota on toistaiseksi hoidettu apteekin antibakteerisella rasvalla, mutta seurataan tilannetta, tarviiko käyttää varmuuden vuoksi vielä eläinlääkärissä. Vilppu painaa nyt reilut 13 kg ja kasvu on selkeästi hidastunut vähän. Ruoka ollaan nyt vaihdettu Roburin Maintenance -versioon.

2 kommenttia:

  1. Mä just tulostin itselleni rally-tokon alokasluokan kyltit :-) Voitais joskus koitaa kimppatreenailla tätä lajia? Sä voit sitten samalla jakaa fiskuja neuvoja, mitä olette saaneet tuolta kurssilta... mä olen lähinnä tällainen itseoppinut treenailija. Kivasti siitä saa ideoita ja vaihtelua normitokotreeneihin.

    VastaaPoista
  2. Joo tottakai, treenataan vaan yhdessä, kunhan nyt päästään ensin alkuun! :)

    VastaaPoista