torstai 23. elokuuta 2012

Vilppu 5 kk!

Vilppu täytti eilen 5 kk (painaa nyt noin 12 kg) ja sai juhlan kunniaksi uuden herkun, eli kuivatun ankan räpylän. Se maistuikin ilmeisesti tosi hyvälle, koska Vilppu malttoi kaluta sitä yli tunnin kerrallaan. Ehkä se auttoi myös kutiaviin ikeniin, koska viime päivinä meiltä on lähtenyt koirien hammaskeijulle useita hammaslähetyksiä; enää yksi kulmahammas ylhäällä on paikallaan, ja muuten ainakin omien laskujeni mukaan kaikki maitohampaat ovat pudonneet pois. Hienoa, että hampaat ovat lähteneet itsekseen uusien alta. Ankan räpylästä oli kuitenkin se huonompi lopputulos, että Vilppu oli päässyt nielaisemaan pari isompaa palaa, jotka olivat tänään työpäivän aikana tulleet oksennuksen mukana olohuoneen matolle. No, toivottavasti tulivat nyt sitä kautta pois ettei tarvitse alkaa parafiiniöljy/tankoparsakuurille...

Vilppu on myös tämän viikon ajan saanut oleskella vähän isommassa tilassa yksinollessaan, eli nyt alueeksi on rajautunut olohuone ja eteinen (entisen eteisen ja pesuhuoneen sijaan). Tämä helpottaa meitä, koska meidän ei tarvitse siirrellä Vilpun häkkiä edestakaisin joka päivä. Sohvan eteen sentään asennetaan Bilteman kompostiverkkoa päivän ajaksi, koska siinä määrin sohvalle meno edelleen Vilppua kiinnostaa. Kompostiverkkoja se tuntuu sen sijaan jopa hieman pelkäävän, eikä mielellään mene niiden lähelle. Johtunee niiden rämisevästä äänestä, jonka kuuli jo joskus pikkupentuna kun kaatoi yhden portin juoksemalla suoraan sitä päin. ;) Muuten yksinolot ovat menneet hyvin, ainoastaan eilen meitä odotti tämä näky:

(( Keksin itselleni lisää tekemistä kun tuli tylsää! Sitähän varten mulla kai on nää lelut? ))

Siivousurakka kuitenkin muuttui hauskaksi leikiksi, kun keksittiin alkaa opettaa Vilppua keräämään itse omat lelunsa koriin. 

Tiistaina oltiin Tampereen seudun tolleristien järjestämällä tollereiden yhteislenkillä Kaupin maastossa. Mukana olivat myös Vala, Nalli, Tilda ja Luna -tollerit omistajineen. Luna oli Vilppua noin kuukauden nuorempi, ja pennuilla menivät leikit hyvin yksiin. Tommin kanssa olimme hieman yllättyneitä Vilpun käyttäytymisestä isommassa koiraporukassa; se oli kovin nöyrää poikaa isoille koirille, mutta ei toki onneksi pelännyt niitä. Odotimme ehkä vähän itsevarmempia otteita meidän pojulta, joka ei muuten oikein pelkää mitään. :) Ihan hyvä kokemus varmasti senkin puoleen. Lenkillä oli tosi mukavaa, ja vaikka koirat kävivät rannassa, ei Vilppu mennyt mielestämme ihan ylikierroksille vedestä. Varmasti osallistutaan jatkossakin näille yhteislenkeille!

(( Punaturkit vauhdissa! ))

Huomenna meillä onkin luvassa eka kerta Koirakoutsin pentukurssilla, ja lauantaina menen itse talkoilemaan Tollerinomeen Jämsään. Ensi viikolla puolestaan alkaa Pirkan Nuuskujen perustottelevaisuuskurssi, sekä Tampereen tolleristien oma noutokurssi pennuille, joita molempia odotetaan innolla. Bloggaan sitten ensi viikolla näistä!

2 kommenttia:

  1. Minä tykkään käyttää kotona kompostiaitaa kenkätelineen suojana. Hyvin toimii, sillä Vala myös pelkää sitä vähän, koska se on pari kertaa kaatanut sen päällensä melkoisella räminällä. Pysyypä kengät vähän paremmassa turvassa aidan takana... :)

    VastaaPoista
  2. Myöhäiset onnittelut Vilpulle! Hyvä, että hampaat ovat lähteneet omia aikojaan! :-)

    VastaaPoista