torstai 29. elokuuta 2013

Nouto- ja riistatreenit mukavassa seurassa

Eilen aloitimme nouto- ja riistatreenit yhdessä Maijun ja tollerinsa Tildan kanssa, jotka olemme tavanneet mm. Nuuskujen taipparikurssilla ja Tampereen seudun tollereiden yhteislenkeillä. Säännöllinen treenaaminen porukassa tiettynä aikana viikossa on ainakin meille sopivampi keino edetä ja kehittyä, kuin että touhuaisimme vaan keskenämme. Samalla tulee häiriötilannetta toisesta koirasta ja vieraammasta ihmisestä. Kiva siis, että saatiin treeniseuraa!

Itse treenitkin menivät hyvin. Päätin kokeilla Vilpun kanssa samantyylistä harjoitusta variksella, kuin olemme lenkeillä viime aikoina tehneet, eli vedin sillä lyhyen jäljen metsään ja jätin variksen jäljen päähän (paikkaan, josta näköyhteyttä ei ollut lähetyspaikalle), palasin Vilpun luo ja päästin sen etsi- käskyllä hakemaan varista. Vilppu kyllä kävi vähän kierroksilla, mutta en puuttunut tähän, kun tavoitteena on nyt lisätä intoa riistajuttuihin. Variksen siivet oli myös vielä yhteen teipattuna, koska päätin, että teippi saa olla nyt niin kauan siivissä, että saan Vilpun luotettavasti ja nopeasti ottamaan riistan ylös sen kummempia haistelematta tai miettimättä. Vilppu ottikin variksen ilmeisesti heti kantoon sen löydettyään, koska se painatteli varis suussa nopeasti takaisin ja otekin oli melko hyvä verrattuna siihen, mitä se on vielä keväällä ollut. Mikä tärkeintä, riistan ylösotto on nopeutunut sekin, ja palautus tulee minulle hienosti. Nyt vaan lisää treeniä tällä metodilla, niin eiköhän sen teipinkin saa kohta poistaa.

Lisäksi tehtiin viiden damin helppo hakuruutu. Maasto oli sellaista, että Vilppu ei kauheasti mua nähnyt ruudusta, joten pohdin, miten palautukset menisivät. Vilppu oli todella motivoitunut etsimään dameja ja ensimmäisen löydettyään heitti pienen ylimääräisen kierroksen metsässä ennen palautusta, mutta ääntä korottamalla sain kuitenkin palautuksen nätisti. Kolme muuta damia tulivat suoraan hienosti mulle, ja viimeistä en lähettänytkään enää hakemaan ettei into kärsisi. Kivat treenit ja kivaa seuraa, ensi viikolla uudestaan! Sitä ennen menen itse jälleen kerryttämään lisää oppia Tollerinomesta talkoolaisena.1 kommentti:

  1. Hei! Haastoin teidät kivaan kuvapäivitykseen, katso tarkemmat ohjeet http://nipsu-tolleri.blogspot.fi/ !

    VastaaPoista