maanantai 25. maaliskuuta 2013

PETO-testi läpi!

Kävimme tänään Vilpun kanssa suorittamassa Pirkan Nuuskujen perustottelevaisuustestin, joka vaaditaan ennen taippari-, eli taipumuskoekurssille osallistumista. Olin ajatellut että mennään testiin katsomaan meidän tasoa ja sen mukaan sitten päätän mennäänkö me taipparikurssille jo nyt keväällä vai vasta syksyllä. Vilpulla kun on ollut tosi paljon haasteita häiriötilanteissa ja vaikka keskenämme treenatessa asiat onkin sujuneet, vieraat koirat ja paikat ovat olleet meille vaikeita.  Viime viikolla kuitenkin aloitimme myös uuden tokokurssin, jolla eka kerta meni niin hyvin että uskalsin ilmoittautua myös tämänpäiväiseen testiin.

Testissä oli aluksi luoksepäästävyys, joka meni tosi hyvin. Vilppu oli kontaktissa eikä hötkyillyt edes tervehtimään testaajaa. Seuraavana oli pujottelua koirakoiden välistä hihnassa kulkien. Tässä Vilpun kontakti oli huonompaa, mutta sain sen sentään pidettyä joten kuten hallinnassa. Ryhmäosion jälkeen oli yksilötehtävät,jossa koira vietiin ensin n. 20 m päähän, jätettiin odottamaan paikalleen ja käveltiin takaisin alkuun, josta luoksetulo pillillä. Tämä meni meiltä loistavasti, Vilppu ei tosin jarruttanut tarpeeksi ajoissa ja luisteli hieman ohi, mutta palasi kuitenkin heti sivulle. Sitten tuli kovasti jännittämäni perusnouto, jossa dami vietiin yhdessä koiran kanssa ensin, palattiin lähtöön ja lähetettiin koira noutoon. Näissä kävelyissä sain jo paljon parempaa kontaktiakin, ja itse nouto sujui suoraviivaisen hyvin ja sain damin syliini. Tämän jälkeen oli vielä riistaantutustuminen, jota ei kuitenkaan luettu osaksi itse testiä. Kuten epäilinkin, tilanne oli liikaa Vilpulle ja se ei ottanut varista vaikka osoittikin muuten kiinnostusta. Nyt täytyy sulattaa tuolta pakkasesta riistaa vielä useammin ja trenata riistan kanssa että siitä tulisi normaalimpi asia Vilpulle. Treeniseura ja vieraat riistat olisivat meille siis myös tarpeen edelleen. Olin kuitenkin tosi tyytyväinen yhteistyön kehittymiseen muuten, ja Vilpun suhteellisen rauhalliseen mielentilaan vaikeassa häiriötilanteessa. Nyt taidan uskaltaa ilmoittaa meidät myös taipparikurssille koska perushallinta on parantunut paljon.

Muuten kiireet alkavatkin nyt helpottaa kun olemme muuttaneet Kangasalle. Uusi asuntomme on tosi kivalla alueella, jossa Vilppukin pääsee lähes joka lenkillä vapaaksi hihnasta. Lähellä on harjua ja järven jäätä taivallettavaksi. Viime perjantaina koiruus täytti vuoden ja sai sunnuntaina sen johdosta mm. maksalaatikkokakkua.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti