tiistai 13. toukokuuta 2014

Hyviä terveystuloksia ja treenipäivitystä

Vilpun virallinen terveyslausunto lonkka- ja kyynärnivelistä tuli tänään Kennelliitosta, ja ne olivat hienosti A/A ja 0/0. Tosi mukavaa, että siinä suhteessa kaikki on hienosti! Vilpun kanssa kävimme viime perjantaina kuvissa ell Kari Ventelällä Kankaanpäässä ja voin suositella häntä lämpimästi.

Treenipuolella olemme ahkeroineet viime aikoina paljon. Muutama viikko sitten oli Siipiveikon kenneltreffit Loimaalla. Viikonlopun aikana treenattiin noutojuttuja kahdessa ryhmässä. Me olimme Piia Backin ryhmässä muiden taippari/alo -tasoisten koirien kanssa. Lauantaina treenattiin dameilla markkeerauksia ja linjaa metsässä, sekä hakua ja kanijälkeä. Sunnuntaina treenattiin dameilla markkeerauksia ja linjoja pellolla. Vilpun kanssa emme ole aikaisemmin juurikaan näitä asioita treenanneet, koska olemme välttäneet sen kuumentamista heitoilla. Taippareita kohti treenatessa olemme painottaneet hakua ja malttitreeniä. Linjatreeniä olimme tuota ennen vasta ihan alkeista aloittaneet omin päin. Piia kuitenkin oli todella mukava ja asiantunteva kouluttaja ja osasi sopeuttaa harjoitukset kunkin koirakon tason mukaisiksi. 

Yllätyimme Tommin kanssa siitä, kuinka huippukiva ja osaava koira meillä on. Nyt pääsemme toden teolla treenaamaan ja vaihtelemaan erilaisia harjoitteita Vilpulle! Vilppu pystyi myös melko hyvin rauhoittumaan tilanteessa, joka aiemmin olisi ollut vaikea (uusi paikka, uusia koiria ja ihmisiä), ja se varmasti oppi myös paljon viikonlopun aikana. Erityisen paljon kuitenkin opimme itse mm. tuulen suunnan ja hajustamisen merkityksestä treenien suunnittelussa, miten linjoja ja markkeerauksia voi treenata jne. Oli kiva nähdä myös se, että Vilppu ei oikeastaan väsähtänyt, vaikka treenipäivät olivat pitkiä ja kuumia. Lauantainakin se vielä päivän päätteeksi jaksoi tehdä töitä innolla. Oikeastaan päinvastoin sen työmotivaatio ja keskittyminen paranevat, mitä pidemmän aikaa treenataan!


Kenneltreffeillä oli myös erityisen kiva tavata muita Siipiveikkolaisia ja seurata kivojen koirien työskentelyä. Illanviettoa, saunomista ja makkaranpaistoa, sekä kuulumisten vaihtoa! 

Myös Nuuskujen taipparikurssi on ollut käynnissä, ja siellä on treenattu toistaiseksi hakuruutua dameilla, sekä totuteltu riistaan. Vilppu on ehkä ollut perusasioissa vähän edistyneempi kuin muut osallistujat, mutta tarvittavaa häiriötreeniä olemme kyllä saaneet hyvin. Lisäksi olemme treenanneet omin päin. Vilppu tarvitsee vielä ennen taippareita reilusti riistatreeniä, että voidaan luopua pallolla palkkaamisesta ja saadaan varmuutta riistojen ylös ottamiseen ja palautukseen. 

Viime viikolla meillä alkoi myös kesätokoilut Hervannassa torstaisin, ja ilmoittauduinpa yksiin möllikisoihinkin. Aktiivista harrastustoimintaa siis vielä ennen kesälomaa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti